Welcome, visitor! [ Register | LoginRSS Feed  |   | Comments Off on 2 premis guna logo, sijil halal JAKIM mengelirukan diserbu

2 premis guna logo, sijil halal JAKIM mengelirukan diserbu

| Semasa | February 12, 2021

SEREMBAN: Tindakan dua pemilik premis di pusat bandar ini yang cuba mengelirukan pelanggan kononnya mereka memiliki sijil halal daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), terbongkar apabila diserbu pihak berkuasa, petang semalam.

Pengarah Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) Negeri Sembilan, Ain Arjuna Aziz Zaman, berkata operasi halal itu membabitkan tiga pegawai penguat kuasa KPDNHEP negeri dan lima pegawai Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Sembilan (JHEAINS).

Katanya, premis berkenaan dikesan menjual produk makanan sejuk beku dan beroperasi di Jalan Tuanku Munawir serta Jalan Tun Dr Ismail di sini, disyaki menggunakan logo halal JAKIM pada papan iklan kedai.

“Premis terbabit juga didapati mempamerkan sijil halal pembekal bahan mentah tanpa kebenaran pihak JHEAINS dan taktik itu dilihat cuba mengelirukan pelanggan seolah-olah mereka adalah pemegang sijil halal JAKIM.

Maklumat Lanjut: Berita Harian

Sokong Kami. Like/Subscribe Youtube: Hikmah Online

124 total views, 1 today

  

MukminBrands – Kategori Jenama

Iklan