Welcome, visitor! [ Register | LoginRSS Feed  |   | 

Post an Ad

Tentang Kami


Objektif MukminBrands adalah bersesuaian dengan “Tagline”nya iaitu “Memperkasa Ekonomi Ummah”. Ianya bukanlah bertujuan untuk memburukkan mana-mana jenama, tidak bersifat perkauman dan bukan pula untuk memboikot, tetapi ianya lebih kepada pengetahuan am kepada orang Islam tentang jenama-jenama alternatif Islam yang berada dipasaran pada masa ini berbanding dengan jenama-jenama popular Bukan Islam yang lain.

Diharapkan dengan penyenaraian jenama-jenama Islam dan Bukan Islam dan pengiklanan percuma yang diberikan kepada produk-produk dan servis orang Islam disini, ianya akan dapat “Memperkasakan Ekonomi Ummah” dalam masa yang akan datang dan juga dapat memberikan semangat perniagaan kepada orang-orang Islam untuk bersaing dengan jenama-jenama Bukan Islam yang lain yang berada dipasaran secara sihat. Maka akhirnya, negara akan mendapat keuntungan dengan pasaran ekonomi yang lebih rancak dan berdaya maju.

Jika terdapat sebarang kesilapan dalam kategori jenama atau ianya tidak menyenangkan mana-mana pihak, silalah berhubung terus dengan admin dan posting akan diturunkan serta-merta

Dan akhir sekali, marilah kita bantu-membantu sesama Islam dalam apa jua keadaan tanpa mengira perbezaan politik, miskin atau kaya… Semoga sumbangan saya yang terlalu kecil ini diberkati Allah dan mendapat rahmatNYA. Wassalam.

Daripada Ibnu Umar r.a. bahawasanya Rasulullah SAW bersabda: “Orang Islam itu adalah saudara kepada seorang Islam yang lain, tidak boleh dia menzaliminya atau membiarkannya dizalimi. Sesiapa yang memenuhi hajat saudaranya nescaya Allah akan memenuhi hajatnya dan sesiapa menolong seorang Islam lain untuk melepaskan daripada satu kesusahan nescaya Allah akan melepaskannya daripada kesusahan dan penderitaannya dihari kiamat. Sesiapa yang menutup keaiban seseorang Islam nescaya Allah akan menutup keaibannya di hari kiamat.” – (HR Bukhari dan Muslim)

Sebarang pertanyaan atau maklumat, boleh terus hubungi:

Sokong Kami – Klik Iklan

RSS MukminBrands – Hadis Pilihan

  • Narrater: (Um Khalid) Hadidth No: (305) October 20, 2019
    (the daughter of Khalid bin Said) I went to Allah's Apostle with my father and I was Nearing a yellow shirt. Allah's Apostle said, ''Sanah, Sanah!'' ('Abdullah, the narrator, said that Sanah' meant good' in the Ethiopian language). I then started playing with the seal of Prophethood (in between the Prophet's shoulders) and my father […]